joi, 22 decembrie 2011

Manastirea Turnu

Manastire de calugari.

Hram: „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” la biserica veche şi „Schimbarea la Faţă”, la biserica nouă

Adresă: loc. Călimăneşti, Valcea

Cazare: 48 de locuri

Denumirea inițială a fost Schitul din Spatele Turnului, apoi Schitul Turnu, urmând ca mult mai târziu să devină Mănăstirea Turnu, după ruinele unui turn din apropiere, aparținând Castrului roman Arutela.

Se află în incinta mănăstirii două biserici. Biserica veche datează din 1676 și a fost renovată complet, în urma unui incendiu devastator, în anul 1933.

Biserica noua este de fapt compusă din două biserici suprapuse: la parter și la etaj, unde se oficiază slujbe în același timp, de către preoți diferiți. Întâlnim în acest loc sfânt, chilii vechi, săpate în stânca muntelui Cozia, unde și-au petrecut viața mulți sihaștri, cât și chilii noi, cu etaj, construite din lemn și piatră. Devenind obiectiv turistic încă din 1973, mănăstirea e vizitată zilnic de un număr impresionant de vizitatori.







Un comentariu:

  1. Pelerinaj de 2 zile Valcea-Valea Oltului, 20-21 iulie 2013. Vizitam manastirile: Cozia, Turnu, Govora, Dintr-unlemn, Horezu, Bistrita, Polovraci si Pestera Muierii. Va asteptam cu drag! Contact Constantin io_konstant@yahoo.com 0748145015 Detalii organizatorice gasiti aici: http://paginadefolos.blogspot.ro/2013/07/pelerinaj-in-valcea-si-pe-valea-oltului.html

    RăspundețiȘtergere