joi, 8 decembrie 2011

Cizmele de cauciuc si orasencele


Cizmele de cauciuc mie imi amintesc si le asociez cu viata de la tara, cu mediul muncitoresc, gradinarit sau pescuit.In mediul rural cizmele de cauciuc se folosesc prin gospodarie atunci cand ploua, sau cand faci curatenie prin grajduri, cocini, cotete, sau la camp, in functie de situatie/anotimp.Le mai incalta si muncitorii de pe santiere sau cei care lucreaza in padure,la taiat lemne.

Din copilarie stiu ca purtatul cizmelor de cauciuc nu a fost niciodata un motiv de mandrie, sau o placere.Le purtai la nevoie, mai ales ca ele sunt daunatoare sanatatii, tin rece,nu lasa apa sa patrunda, insa atrag umezeala din jur.

Acum situatia s-a schimbat putin, au aparut cizmele de cauciuc pentru orasence care sunt colorate, asortate, moderne,diferite forme,figuri,culori,imblanite sau nu.Cica iti fac ziua mai vesela si colorata. Orasencele poarta cizmele de cauciuc la shopping, plimbari in parc, intalniri in oras, la serviciu,sau la munte....

Zilnic vad tot mai multe cizme de cauciuc in picioarele femeilor, sunt la mare cautare, la moda, daca intrebi vreo fata in gluma, ce faci draga astazi, plantezi pomi, esti de rand cu vacile sau faci curat in grajd? Nu stiu daca intelege gluma, sigur se va supara pe tine,zice ca esti nesimtit.

Nu ma deranjeaza cizmele de cauciuc, doar ca acestea ma amuza, cred ca unei fete de la tara i-ar fi rusine sa iasa in oras incaltata cu cizme de cauciuc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu