duminică, 27 noiembrie 2011

Cetatea Poienari a lui Vlad Tepes

Cetatea Poienari se află in judetul Arges,sat Capatanenii Pamanteni, comuna Arefu la 27 de km de Curtea de Arges, spre barajul Vidraru. Aici este locul în care, potrivit legendei, Vlad Ţepeş s-a retras din calea turcilor,întemniţa duşmanii si adăpostea vistieria ţării.

Accesul până la cetate este un chin,trebuie sa urci cele 1480 de trepte.Locul constructiei cred ca a fost principalul motiv sa nu poata fi cucerita, iar acum este o provocare pentru turistii atrasi de frumuseţea şi sălbăticia peisajului argeşean.



Cetatea Poienari avea o forma alungita cu 5 turnuri, 4 rotunde si unul prismatic si ziduri groase de 2-3 metri.Inițial a fost construită de Negru Vodă, iar ulterior a fost renovată de Vlad Țepeș.Pentru a urca la cetate ai nevoie de aproximativ o ora,pentru vizitarea cetatii nu ai nevoie mai mult 30 minute, ca sa te odihnesti dupa urcarea celor 1480 de trepte, iar coboratul treptelor nu-ti ia mai mult de 40 minute.

O alta legenda despre Cetatea Poienari,spune că boierii din Târgovişte (familia Danestilor), speriaţi de asprimea domnitorului Vlad Ţepeş care trăgea în ţeapă tâlharii, leneşii şi trădătorii, s-au adunat în taină uneltind să-l prindă viu pe Ţepeş însă, aflându-le la timp uneltirea dar si pentu ca l-au ucis pe fratele lui Mircea, ii va lua in ziua de Paste 1457 asa gasiti cum erau, cu mic cu mare, ii aduce pe jos din Targoviste pana la cetate, si i-a pus la construirea zidurilor cetatii pana cand s-au rupt hainele de pe dansii, multi au murit alunecand de pe stanci iar cei ramasi in viata dupa terminarea zidurilor au fost iertati.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu