duminică, 30 octombrie 2011

Cazanele Dunarii

Am ajuns pentru prima data si la Cazanele Dunarii.Cu o noapte inainte am dormit la o pensiune din Orsova, iar dimineata devreme am pornit spre Dunare la Cazane, prima oprire a fost la statuia din piatra a lui Decebal, chipul lui.

Cred ca am ajuns mult prea devreme ca nu mai era nimeni prin zona, am cautat prin imprejurimi o barca cu motor sa inchiriez iar din intampare am ajuns chiar in curtea unei pensiuni iar propierarul ne-a scos la o plimbare pe Dunare.

A fost pentru prima data si intr-o barca cu motor pe Dunare, totul se vedea altfel din barca decat de pe sosea, zona este incredibil de frumoasa, cel mai mult m-a impresionat sa aflu ca muntii de pe o parte si de cealalta a Dunarii nu sunt ai nostri ai romanilor, muntii de pe malul celalalt sunt ai Serbiei, eram la granita dintre cele doua tari.

De la propieratul barcii am mai aflat ca diferenta intre Cazanele Mici si Cazanele Mari consta in adancimea apei, la Cazanele Mici apa atinge 80 metri iar la Cazanele Mari ajunge pana la 120 metri adancime.

La Cazanele Mari accesul se face numai cu barca, aici am mai vizitat si Pestera Veterani care este imensă şi a fost folosită ca punct strategic de ddaci şi romani, de austrieci şi turci, putând adăposti peste 700 de soldaţi. A fost fortificată de generalul austriac Veterani, de unde şi numele peşterii.In interiorul pesterii se afla o fantana cu apa potabila "Fantana Turcului".











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu