joi, 26 ianuarie 2012

Iarna si zapada in Bucuresti, dar nu numai!

Pentru a face fata zapezii, pentru ca sa poti ajunge la serviciu cu masina sau cu tranvaiul,microbuzul,dar in cazul in care pleci cu masina trebuie sa te trezesti foarte devreme, sa dazapezesti/cureti masina si sa pleci de acasa inainte de ora 07:00 chiar daca locuiesti in apropierea serviciului.

Daca zapada este mare, viscoleste, si nu te simti in stare sa conduci, nu ai masina echipata corespunzator cu anvelope bune, de calitate, lanturi, in cazul in care nu ai 4x4, las-o in parcare mai ales daca nu ai nevoie in mod special sau o urgenta sa unde sa pleci cu masina.

Daca parchezi masina pe o strada principala, iar plugulul care a trecut si a aruncat zapada, muntele de zapada ti-a blocat masina, pune mana pe lopata si deblocheaza masina inainte sa inghete zapaza, altfel numai cu tarnacopul sparghi zapada/gheata.

In cazul in care parchezi pe o straduta, ingusta, unde nu ajunge plugul niciodata, poti sa pui osul la treaba sa cureti trotuarul, zapada din jurul masinii si chiar de pe starduta, faci si putina miscare, nu fi comod, nu te gandi ca daca pleci cu masina nu mai gasesti acelas loc de parcare liber si trebuie sa muncesti din nou pentru a debloca/dazapezi pentru un altul, asa este iarna.

Toti fac glume pe seama autoritatilor ca intotdeauna ii prind nepregatiti, dar realitatea este ca nu au cum sa faca fata atator strazi, viscolului care in cateca minute aduce zapada inapoi pe sosea, si soferilor nedisciplinati, care blocheaza, incurca traficul si zona care trebuie curatata de zapada.

Perioada de iarna, stiu ca posibilitatile materiale sunt reduse, dar nu este bine sa pleci la drum fara sa ai plinul facut sau mai mult decat ai nevoie, deoarece nu se stie cu ce situatii dificile, blocaje te intalnesti, macar sa poti sa stai cu masina pornita sa te incalzesti.

Observ tot mai multe situatii in care oamenii nu asculta de sfaturile politiei atunci cand le blocheaza accesul si spun ca drumurile sunt inchise, nu se circula sau se dazapezeste, sa astepte, ei sunt insistenti si pornesc mai departe si raman blocati in nameti, apoi ii vezi la televizor ca se vaita ca au stat nu stiu cate ore blocati.

Inca ceva, iarna este asa de frumoasa, chiar si cu gerul, zapada,viscolul, gheata, sunt necesare, au farmecul lor, dar oamenii: cand este cald de ce nu este frig,cand este frig de ce nu este cald, cand ninge de ce ninge atata, cand nu ninge de ce nu ninge, cand nu ploua de ce nu ploua , cand ploua de ce ploua, cine ii mai intelege.

Tinuta, incaltamintea, nu sunt accesorii, sunt necesare si nu te poti imbraca la fel cum mergi la nunta sau la picnic, am vazut pe o tanti cu tocuri cui, cum a dat cu bucile de pamant, cred ca nu s-a uitat pe geam cand a plecat de acasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu