miercuri, 18 ianuarie 2012

Povestea branzei albe

Se spune ca exista o femeie care locuieste la tara, nu are serviciu,pensie si venitul si-l castiga crescand vaci, vitei, facand branza, apoi le vinde.

Acea femeie are o fiica, care locuieste la oras, in Bucuresti,ce viitor poate sa aiba la tara, este tanara, frumoasa, aici are un serviciu.

Femeia, de dimineata pana seara munceste prin gospodarie,dar nu reuseste sa-si vanda toata branza,si nici macar un pret corect nu obtine pe ea.

Fata, vrea sa-si ajute mama sa vanda branza,sa nu se invecheasca si pentru a-si lua banutii sa supravietuiasca. Atunci fata roaga niste prieteni sa mearga la tara sa aduca branza la Bucuresti pentru a o vinde.

Incarca 49 kilograme de branza in masina si pornesc spre Bucuresti cu gandul de a o vinde prin bloc, la babute.

Pe drum, unuia dinte prietenii fetei ii vine ideea sa-si sune un alt prieten, pe care il stie ca mai cumpara in cantitati mari cam tot ce se poate lua de la tara, bun si sanatos.

Stabilesc sa se intalneasaca in parcare,de acolo merg la un magazin( jumatate magazin, jumatate carciuma) sa cumpere si o alta cunostinta. Acolo gasesc cantar, pungi, dar si cumparatorii neasteptati de care aveau nevoie.

Intai incepe degustarea,cumpara cateva persoane, cele care se anuntase interesate dinainte, iar la strigarea cine mai cumpara branza? in scurt timp toate persoanele din carciuma se aduna sa cumpere branza de la tara, cei mai colorati o numeau branza alba,vroiau si ei branza alba, care era gustoasa si adusa in zer, in 15 minute s-au vandut 31 kilograme.

Unul dintre clienti era atat de beat incat a timis banii pentru 5 kg., printr-un prieten de pahar, nici macar nu s-a deplasat de la masa.

Fata a fost nevoita sa vanda chiar si casul dulce pe care trebuia sa il duca bunicii, la insistenta clientilor.

La plecare din magazinul carciuma, clientii si-au anuntat multumirea si intentia de a mai cumpara si data viitoare.

Fetei nu-i venea sa creada, si-a sunat mama, se bucurau impreuna de vanzarea branzei, dar in acelas timp toata lumea se amuza ce repede s-a reusit vanzarea,pentru ca nu a mai fost nevoie sa se mearga din babuta in babuta, dar si cum toti betivii veneau sa cumpere branza, care parea, ca nu mai ajungea, pentru toata lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu