luni, 9 ianuarie 2012

Pestera Sf. Ap. Andrei

Manastire de calugari.

Hram: Sfantul Apostol Andrei (biserica din pestera si biserica mare), Acoperamantul Maicii Domnului (biserica mica)

Adresa: com. Ion Corvin, jud. Constanta

Cazare: 25 locuri

Pestera Sfantului Andrei - prima biserica crestina de la noi

Despre Pestera Sfantului Andrei se stiu putine lucruri.A fost descoperita in 1918 de catre avocatul Jean Dinu, care, in urma unui vis, a ajuns in zona si a gasit-o intr-o avansata stare de degradare.

A curatat-o de vegetatie, a construit cateva chilii si in scurt timp s-au oprit aici si primii calugari.
In 1943 pestera a fost sfintita iar in perioada comunista, lacasul a fost distrus si transformat in adapost pentru animale.

Din 1990 parintele Nicodim Dinca, monah de la manastirea Sihastria, impreuna cu parintele ieromonah Victorin Ghindaoanu, s-au apucat de reamenjarea pesterii si construirea manastirii.

In pestera se afla icoana Sfantului Andrei, cel cunoscut drept apostolul care a crestinat tinuturile de la nord de Dunare. Acum pestera este folosita de cei care se afla in suferinta pentru a gasi alinare de la boli.Calugarii citesc rugaciuni pentru bolnavi si Moliftele Sfantului Vasile cel Mare.

In prezent, Manastirea are o biserica mai mica, ridicata intre 1994 – 1995, fiind sfintita cu Hramul Acoperamantul Maicii Domnului si unde se pastreaza moastele Sfantului Andrei. O a treia biserica, mai mare, a fost construita intre 1998 – 2002.


biserica mare


biserica mica


pestera








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu