Hramul: „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe ”
Adresa: Com. Muşeteşti, Sat Robaia, Judeţul Argeş
Mănăstirea Robaia este atestată documentar din secolul al XIV-lea. Construită la început din lemn, de banul Armega.In 1644 se ridica biserica de caramida.Intre anii 1843-1868 suporta alte modificari. În incinta acestei mănăstiri au trăit şi activat un şir întreg de călugări.
La începuturile istoriei Ţării Româneşti, locuitorii se ascundeau de prigoana năvălitorilor ce pustiau satele din acest ţinut.Numele de Robaia provine de la un atac al turcilor, in noaptea de Înviere au intrat in aceasta biserica si au omorat o parte din oameni, iar cealalta parte a fost luata in robie.
Nici aceasta manastire n-a fost ferită de urgii şi pustiiri, însă, întotdeauna, decăderii i-au urmat renaşterea şi înflorirea, încât peste veacuri a rezistat cu curaj "alături de credincioşii care îi călcau pragul".
Acum Mănăstirea Robaia este o mănăstire de călugărițe,are ateliere de cusut veşminte preoţeşti şi broderii în care lucrează maicile în afara orelor de slujbă.
In preajma manastirii, in padure se afla "Fântâna de Leac", un izvor a carui apa se spune ca este tamaduitoare.
Pomeneste Doamne pe Gina Glicheria Maria Magdalena, Leana Marceana,Gore Clement,Dino Filimon ,pe Sisoie , Marieta,Xenia, Micaita intru frati bisericesti maro de sf Botez si randuieli, si maici canonice fecioare calugarite, clerici Sumane Negre comert.Cu cartulii de evidenta carnetul ciorii cu cruce de fer in cioc si trei foi econoama fiecare.
RăspundețiȘtergereToti trecuti in cartea de Onoare a schitului Vorona de Sus,fara lene sa stiim neincetat, sa ne ferim, luam tot si de la schit Saracin.judet vesnic gratuit.Teoctisti vesnic, si IPS Lolea, Pocitan si Cornilas,Corneanu si IPS Balan.Vot.Atat irevocabil si casat etern si vesnic.
RăspundețiȘtergereStr.Iezr,iscalit toti etern.
RăspundețiȘtergere